Om Storytale

Storytale er et firma, der tilbyder historiefortælling, undervisning, kurser og workshops, konsulentbistand til udvikling og afvikling af projekter, shows, manuskripter samt rekruttering og uddannelse af personale inden for formidling og performance – alt sammen med udgangspunkt i storytelling.

Storytale ejes af Kari Brinch, der har mange års erfaring i storytelling, som eventyrfortæller i Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense, som Skolechef i Universe (tidl. Danfoss Universe) og som freelance fortæller. Kari er tidligere formand for foreningen Fortællere i Danmark (FIDA) og fortæller ved Besttellers Scene i København. Hun har blandt andet deltaget i Story Slam, Lystløgneraften, Løgnhals, Story Fight Night, HCA festivals, Spoken Word og Kronborg Fortællefestival. Sammen med fortæller Bent Hansen danner hun HCA-patruljen i samarbejde med forskere fra HC Andersen Centret.  Kari har udgivet børnebøgerne “Rosa på Læsø”, “Rosa på Ærø” og “Rosa på Bornholm”på forlaget Meloni.

portræt

– Jeg bliver nogen gange spurgt, hvorfor jeg fortæller historier, og det er helt enkelt. Jeg elsker at fortælle historier. Jeg elsker også at lytte til dem. Og især elsker jeg den glæde og begejstring, som fortælling kan sprede, siger Kari Brinch.

Kari startede beskedent op med sit firma allerede fra august 2013 en dag om ugen ved siden af en deltidsstilling som danskunderviser på VUC. Men tiden blev hurtig knap, fordi hun fik så mange nye opgaver. Og travlheden blev omsat til en beslutning om at blive selvstændig på fuld tid i starten af 2014.

– Jeg blev inspireret af Mads Clausen (grundlægger af Danfoss) og hans historie som iværksætter. Da han startede, grinede Alsingerne lidt af ham. ”Mads Patent”, kaldte de ham. Men få år efter havde han allerede mere end 5000 ansatte. Og ingen grinede mere.

Kari arbejdede et år som skolechef for Danfoss Universe , og Universe blev da også Storytales første kunde. En dag gik Kari ind til Universe´s direktør, Pia Bech Mathiesen, og præsenterede sin drøm om at blive selvstændig storyteller. Og få måneder efter var hun i gang. I år skriver hun manuskripter til deres shows, udvikler storytellingworkshops og uddanner deres showpersonale.

– Mads forfulgte sine drømme og sin passion. Det vil jeg også gøre. Jeg vil fortælle historier, til jeg segner.