HC Andersen Trail fortælleoplevelser

Tag på tur med 1800’tallets mest nyskabende forfatter, digteren H.C. Andersen, og oplev fem af de steder på Fyn, der inspirerede ham til eventyr og romaner. Unikke fortælleoplevelser binder eventyr og fakta sammen med kreativ udfoldelse og gastronomisk fornøjelse. Fire fynske herregårde og ét borgerhjem danner rammerne om hver deres fortælling i H.C. Andersens Hjulspor. Med udgangspunkt i eventyrene formidler professionelle fortællere hans univers på en moderne, fængende og nutidig facon. Se traileren her:

Er I en gruppe, der vil have en helt særlig oplevelse sammen, så book en fortælleoplevelse på følgende fem steder: Sanderum Gård, Egeskov Slot, Broholm Slot, Valdemars Slot og Den Voigtske Gård. Hvert sted byder på sin helt egen unikke oplevelse, fælles er at I får:

  • Fortalt et af H. C. Andersens eventyr
  • Faglig viden om digteren og hans relation til stedet
  • En hands-on publikumsaktivitet
  • En smagsoplevelse
  • Et unikt fotominde

Broholm Slot – HC Andersen og maden

Broholm Web 1

Hør fortællingen om Svinedrengen, der viser, hvordan H. C. Andersen brugte maden og sanseligheden i sine eventyr. Få indblik i digterens kærlighed til gastronomi, og smag vin som eventyrdigteren der nød “hele otte viine” på et af sine herregårdsbesøg. På Broholm har slottets kyndige somelier skønne vine klar til vinsmagning efter forestillingen. Der er også mulighed for forlænge oplevelsen og starte aftenen med middag i restauranten og overnatning i slottes smukke værelser.

Egeskov Slot – HC Andersen og haven

Egeskov Web

Forstå gartneres rolle for en haves udvikling gennem ét af H. C. Andersens mindre kendte eventyr Gartneren og Herskabet. Den faglige formidling tager sit udgangspunkt i eventyret Hønse Grethes familie, hvor Egeskovs grundlægger Franz Brockenhuus nævnes. Tableau vivant var en yndet selskabsleg på H. C. Andersens tid, og da haven indbyder til leg, bliver I en del af et tableau vivant over Klods Hans. Smagsoplevelsen består enten af en picnic eller eftermiddagskaffe med kage, efter jeres ønske

Sanderumgård – HC Andersen og naturens magi

Sanderumgaard2 kopi 2

Træd ind i eventyret om Tommelise i den romantiske have, hvor fortællingen spejler sig i åen. Den faglige formidling tager sit udgangspunkt i dagbogsoptegnelser, hvor H. C. Andersen nævner sin evige kritiker Molbech. HC Andersen var interesseret i botanik, og som gæst kan I gøre kunsten efter, når I skaber et minde med pressede blomster og planter. Smagsoplevelsen består enten af en picnic eller eftermiddagste med kage, efter jeres ønske.

Valdemars Slot – HC Andersen og havet

Valdemar Web
I slottets smukke omgivelser fortælles eventyret Den lille havfrue, mens havets bølger slår op på stranden lige udenfor. Den faglige formidling tager sit afsæt i H. C. Andersens roman Kun en spillemand, som blandt andet foregår på Tåsinge og i Svendborg. H. C. Andersen var også kendt for sine færdigheder med papir og saks, og I får selv mulighed for at skabe jeres eget papirklip. Smagsoplevelsen er tevand og hjemmebagte boller som på Andersens tid eller frokost, efter jeres ønske.

Fåborg – HC Andersen og kærligheden

Faaborg Web

H. C. Andersen mødte sin første kærlighed i Fåborg. Mødet inspirerede ham til at skrive eventyret Hyrdinden og skorstensfejeren, som I får fortalt i museet Den Gamle Gård. Den faglige formidling tager udgangspunkt i Levnedsbogen og historien om H. C. Andersens kærlighed til pigen med de smukke, brune øjne: Riborg Voigt. På H. C. Andersens tid var “forstandsøvelser” populære blandt byens borgerskab, nu får I chancen for at teste jeres viden om eventyrdigteren. Smagsoplevelsen er te, gourmet chokolade og petit four, som til et rigtigt teselskab.

De fem fortælleoplevelser er skabt i samarbejde mellem fortællerne Kari Brinch og Maria Junghans, H.C. Andersen Centret SDU, og Destination Fyn, til 5 udvalgte steder på H.C Andersen Trail ruten.

Hans Christian Andersen Trail projektet startede med udviklingen af en app , der følger i H. C. Andersen´s hjulspor rundt til 15 steder på Fyn – herregårde, slotte og andre lokationer, som H. C. Andersen besøgte. Hans Christian Andersen Trail er støttet af Region Syddanmark. Du kan downloade app´en gratis og læse mere om fortælleoplevelserne ved at følge dette link: VisitFyn – her er der også mulighed for at downloade hele H. C Andersen Trail brochuren som pdf.

hcatrailplakat